Bundesliga

Den Tyska toppligan Bundesliga har i genomsnitt störst arenapubliker av alla fotbollsligor i världen. Några av de mest välkända klubbarna är exempelvis Bayern München, Borussia Dortmund, FC Köln och Hertha Berlin. Ligan består totalt av 18 Tyska fotbollsklubbar från hela landet och använder ett system av uppflyttning / nedflyttning med 2. Bundesliga. Det finns alltså gott om matcher att köpa fotbollsbiljetter till i Bundesliga!

Namnet betyder ungefär ”den federala ligan” eller ”förbundsligan” och kallas även för Fußball-Bundesliga (fotbollsförbundsligan). Den första säsongens avspark skedde 1963, året efter att ligan grundades. Sedan dess har den genomgått åtskilliga förändringar och rankas idag som den tredje bästa ligan i världen av UEFA.

Säsongen för Bundesliga är från Augusti till Maj, med de flesta av matcherna på Lördagar eller Söndagar. Så nu vet du när du bör boka din fotbollsresa till Tyskland för att se matcher från Bundesliga! Här på fotbollsbiljetter.com har vi alla erbjudanden redo, vare sig du vill se Bayern München spela på Allianz Arena eller Borussia Dortmund spela på Tysklands största arena, Signal Iduna Park – eller någon annan klubb, så har vi dina Bundesliga-biljetter redo!

Borussia Dortmund biljetter

Borussia Dortmund är en av de mest traditionsrika klubbarna i Tyskland, som blev grundad för över 100 år sedan. ”The Borussians” har i modern tid gjort det väldigt bra både i sin egen liga och utanför landets gränser, men var ändå tvungna att till slut inse vem som är lillebror i landet då Bayern München lyckades bärga både Champions League- och Bundesliga-troféerna säsongen 2012/13.

Bayern München biljetter

Du kan få se FC Bayern München, och få en upplevelse för livet. För det här är nämligen ett av världens största fotbollslag – både när det kommer till supportrar, men också när det kommer till historia. Storlaget från München har haft en enorm succé i Europa, och inte minst i tyska ”Bundesliga”.