Champions League

UEFA Champions League är den årliga turneringen där alla de bästa klubblagen i Europa gör upp om att få kalla sig fotbollsmästarna för säsongen. Det är väldigt eftertraktat att få vinna och för många så är det just Champions League som är det ultimata målet som de flesta siktar mot.

Champions League, eller ”Europacupen för mästarlag” som det hette i början, grundades år 1955 i Wien. Real Madrid är det lag som historiskt sett har haft störst framgångar i Champions League, med hela nio segrar och en stor rad av finalplatser dessutom. Regerande mästare sedan säsongen 12/13 är dock FC Bayern München som också har haft stora framgångar under åren, men dock inte riktigt lika stora som Real Madrid.

Hur säsongen 13/14 kommer att utveckla sig är väldigt svårt att säga. Det finns nämligen minst sagt många lag som har kapacitet att utmana hela vägen till en seger i den stora finalen. Men visst måste man erkänna att lag så som Bayern München, Real Madrid och Machester United med flera tillhör de absoluta favoriterna. Men det finns faktiskt väldigt många som skulle kunna räknas som favoriter, och trots att en hel del lag inte räknas klara av den tuffa konkurrensen – i alla fall inte hela vägen till final, så finns det ändå en hel del lag som däremot mycket väl kan tänkas göra det. Det är alltså många duktiga lag som alla har en realistisk chans att få fightas i finalen om den åtråvärda titeln som segrare av Champions League.

Champions League biljetter för er supportrar

För den som vill se fotboll av absolut världsklass är Champions League biljetter verkligen det som man bör satsa på. De matcherna bjuder nämligen alltid på fotboll i toppklass som gör att man får en upplevelse som man aldrig kommer att glömma. Har man dessutom något speciellt lag som man håller extra mycket så bör man satsa på att köpa biljetter till någon av de matcher som det laget spelar. Då är man verkligen garanterad en upplevelse utöver det vanliga, något som man sedan kan glädjas över och minnas tillbaka till hela sitt liv.

Förutom att få se något av det absolut bästa som europeisk fotboll har att erbjuda på så kan man genom att köpa Champions League biljetter dessutom ta chansen att få uppleva några av Europas vackraste och mest intressanta städer. Vore det inte som en dröm att få kombinera sitt största intresse fotboll med några underbara dagar i till exempel Paris eller Milano för att bara nämna några av alla fotbollsstäder?

Vilka som kommer att ta hem titeln detta år är fortfarande väldigt oklart. Det finns som sagt många som är med och slåss om guldet, allt kan hända. Kanske blir det något av de allra bästa topplagen som vinner, kanske blir det en skräll och något mer otippat lag tar hem det. Det vi dock vet är att finalen i alla fall kommer att spelas i ”Estádio da Luz” i Lissabon i Portugal. Den som lyckas få tag på biljetter dit kan verkligen skatta sig lycklig.

Följ de länkar vi har på hemsidan för att köpa biljetter till Champions League och andra stora matcher runt om i Europa.