Spania

Trots att fotbollen kom till Spanien relativt sent – i slutet av 1800-talet – så är det landets populäraste sport och en viktig del av så väl kulturen som ekonomin. Det finns omkring 22,000 fotbollsklubbar i landet. Det Spanska fotbollsförbundet Real Federación Española de Fútbol organiserar de största turneringarna och sköter det Spanska landslaget. De presterar vanligtvis bra i världsmästerskapet, Europeiska mästerskapet, samt i Olympiska spelen.

Den största ligan är den välkända La Liga från 1927, med lag som Real Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla och Bilbao. Det är främst de två topplagen som ligger bakom legenden av Spansk fotboll - De håller en väldigt hög nivå av teknisk förmåga och duktiga spelare, men uppstickaren Atletico Madrid ligger inte långt bakom.

När du åker på en fotbollsresa till Spanien får du inte bara möjligheten att se några av världens bästa spelare i några av världens bästa fotbollsklubbar – du får dessutom njuta av den Spanska solen, maten och kulturen. Köp billiga fotbollsbiljetter här och sänk fötterna i sanden på playan i Barcelona eller ta en tur kring Madrid inom kort!

Real Madrid biljetter

Den ärofyllda, spanska fotbollsklubben gjorde en lite blandad insats den föregående säsongen, men intresset för klubben dalar inte alls för det. Fotbollsintresserade spanjorer har i flera åratal avgudat Real Madrid, en av världens mest framgångsrika klubbar, och inte minst en av de rikaste klubbarna. De slutade säsongen 2012/13 på en andraplats i den hemliga ligan, och de åkte ur Champions League i kvartsfinalen.

Barcelona biljetter

FC Barcelona är världens bästa fotbollslag, och har varit det i många år. Den spanska storklubben blev grundad år 1899 och bara två år efter det så vann de sin första titel.