Frankrike

Föga förvånande är fotboll Fransmännens favoritsport. Sporten har inte lika lång historia i Frankrike som i vissa av de andra toppländerna och kanske är det just därför de hamnar lite i skuggan av dem. Fransk fotboll är dock en kraft att räkna med!

Visst är det sant att den Franska toppligan Ligue 1 alltid varit mindre populär än de övriga i Europa, men ett nytt flöde av så väl kontanter som stjärnspelare har väckt nytt liv i ligan. Det är FFF (Fédération Française de Football) som administrerar och övervakar all fotboll i Frankrike, men de överlåter ansvaret för Ligue 1 och Ligue 2 till Ligue de Football Professionnel.

Den första fotbollsklubben i Frankrike startades redan 1863, men det var inte förrän 1872 som modern fotboll introducerades av Engelska sjömän. Under de följande åren blev det en favoritsport bland skolbarn, särskilt i norra Frankrike. Idag är det som sagt den största sporten och spelas över hela landet.

Vill du uppleva saker som Paris, Champions League och Ligue 1 på egen hand måste du boka en fotbollsresa till Frankrike - Här kan du se alla de bästa erbjudanden som finns!

PSG biljetter

Den franska huvudstadsklubben PSG, eller ”Paris Saint-Germain” som den heter, är en relativt ny klubb om man ser till förhållande till de andra, traditionsrika klubbarna. Klubben blev grundad år 1970 och har vunnit den hemliga ligan enbart tre gånger. Det är först under den senaste tiden som intresset för laget har ökat, eftersom att klubben blivit uppköpt av rika ägare och i och med det blivit en av de rikaste klubbarna i världen.