Ligue 1

Ligue 1 är, som du säkert vet, toppligan i Fransk fotboll. Där kämpar 20 olika lag om förstaplatsen och i varje säsong åker de bottenlagen till Ligue 2 och byter plats med deras tre toppklubbar. Några av de mest välkända fotbollsklubbarna i Ligue 1 är Olympique de Marseille, Olympique Lyon och AS Saint-Étienne, som har vunnit ligan hela tio gånger.

Historian bakom Ligue 1 börjar i 1930, då Franska Fotbollsförbundet (FFF) röstade i favör för professionalism inom fotboll. Innan dess fanns det ingen professionell fotboll i Frankrike, ens på regional nivå, så det var ett stort steg. Två år senare startades den nationella proffsligan under namnet National, med 20 fotbollsklubbar som medlemmar. Idag är ligan rankad som den femte bästa i Europa.

Precis som andra stora, Europeiska ligor går säsongen från Augusti till Maj. Det finns alltså massvis av fantastiska matcher att se, så boka dina fotbollsbiljetter till Ligue 1 redan nu! Vi har samlat ihop olika förmånliga paket och fotbollsresor från diverse resebolag för att ge dig de bästa möjligheterna att se Ligue 1.

PSG biljetter

Den franska huvudstadsklubben PSG, eller ”Paris Saint-Germain” som den heter, är en relativt ny klubb om man ser till förhållande till de andra, traditionsrika klubbarna. Klubben blev grundad år 1970 och har vunnit den hemliga ligan enbart tre gånger. Det är först under den senaste tiden som intresset för laget har ökat, eftersom att klubben blivit uppköpt av rika ägare och i och med det blivit en av de rikaste klubbarna i världen.