Lazio biljetter

Senast som Lazio vann den tuffaste divisionen var säsongen 1999/2000. Men det kan nästan verka som om laget har satsat hårt på den italienska cupen, som de har klarat av att vinna hela fem gånger de senaste femton åren, sist under säsongen 12/13. Ifall du ska köpa Lazio biljetter rekommenderar vi dig självklart att välja matchen mot stadsrivalen Roma. Då blir det en lokaluppgörelse i Rom som du aldrig kommer att glömma. De matcherna dör aldrig helt av – de är fartfyllda från början till slut. Föregående säsong var det enbart ett poäng som skilde lagen åt vid säsongsslutet, till fördel A.S Roma, så här kan man verkligen säga att det är fight hela vägen till slutet.

Ta chansen att boka en oförglömlig fotbollsresa till det vackra Italien. Upplev ett vackert land, och en vacker stad, ett härligt klimat och fotboll i absolut världsklass.

Lazio på Stadio Olimpico

Lazio spelar sina hemmamatcher på ”Stadio Olimpico”, som är den största sportsarenan i Rom. Den har en löparbana runt om planen, vilket gör att man sitter långt ifrån, men det gör också att arenan känns långt mycket större än vad den egentligen är – även fast det finns plats för hela 70 634 människor på arenan. Dessvärre är det sällan så stort intresse för Rom-laget, som bara drog 32 626 åskådare i snitt till sina hemmamatcher säsongen 2012/13.

Därför så rekommenderar vi självklart att du köper Lazio biljetter till någon av uppgörelserna mot de största italienska lagen som AC Milan eller Inter, om du inte har tur att få tag på biljetter när A.S Roma kommer på besök förstås – för då är det garanterat fullt hus i huvudstaden. Lazio har en ganska liten skara av fans, men de är kända för att skrika högt, så en god stämning och ett bra fotbollshumör är garanterat i vilket fall.

Lazio idag

De senaste åren har Lazio varit bland topp sex i Serie A, men aldrig klarat av att vara en av de tre bästa. Laget har gjort stabila insatser säsong efter säsong, men att lyckas ta sig hela vägen till toppen i den hemliga ligan har de inte klarat av sedan milleniumsåret. De har heller inte haft turen med sig i de europeiska turneringarna, men de har åstadkommit stor framgång i den italienska turneringen ”Coppa Italia”, som de vann både 2009 och 2013.

Sedan säsongen 2012 har laget varit under ledning av Vladimir Petkovic. I tilläg till att han fått laget att vinna cupen, så drog han fram laget till en acceptabel sjundeplats, enbart fem poäng från spel i Europa-ligan.

Lazio är alltså ett väldigt spännande lag, som trots att de inte är de bästa ändå kan slå till och vinna även mot de allra bästa lagen. Att köpa Lazio biljetter är verkligen inte någon dålig investering.