Southampton biljetter

Klubben blev grundad år 1885, och har många stolta traditioner – följ med och se killarna i aktion!

I staden finns det dessutom många spännande saker att göra. Här kan du äta på flotta restauranger, njuta av ett fartfyllt nattliv eller titta på historiska byggnader. Southampton är en mycket intressant stad som definitivt förtjänar att upplevas.

Se The Saints på St. Mary´s Stadium

Klubben, som ofta kallas ”The Saints”, spelar sina hemmamatcher på St. Mary´s Stadium – en fantastisk fotbollsarena som rymmer mer än 32 500 åskådare. Det är verkligen en fotbollsarena med en fantastisk stämning, och supportrarna är verkligen där och stöttar sitt lag, i ur och skur. För dig som tidigare endast sett fotbollsmatcher hemma i Sverige kommer det verkligen att bli en upplevelse att få se Southamptons hemmamatcher.

Biljettpriserna varierar självklart från match till match, men det finns ofta rimliga priser på både matchbiljett och hotellövernattning. Det är en fördel att resa flera, och ytterligare fördelar om ni dessutom kan ligga på samma rum. I England är det nämligen vanligt med både två- och tremansrum, medan man får ett tillägg på priset om man beställer enkelrum. Det finns med andra ord en del pengar att spara om man reser flera tillsammans.

Biljetter till Southamptons bortamatcher

En stolt klubb som Southampton älskar att ha med sina supportrar på bortamatcher – det är ju då man verkligen stöttar sitt lag. För att köpa biljetter till bortamatcherna, kan du följa någon av våra länkar. Därefter kan du gå till ligaöversikten, eller eventuellt cup-översikten för att hitta fram till det hemmalag du vill se dem möta.

Southampton på 2000-talet

Under 2000-talet så har Southampton varit ett stabilt mittenlag i Premier League till en början, för att sedan tappa mark och prestera lite sämre. Deras topp kom under säsongen 2002/03 då de slutade med en åttonde plats i ligan samt en finalplats i FA-cupen. Dock så höll de inte riktigt hela vägen, och förlorade finalen med 0-1 mot Arsenal. Två säsonger sedan hade problemen börjat, och de slutade under den säsongen sist i Premier League, och de blev därmed nedflyttade. Detta medförde självklart många ekonomiska besvär med mindre publiksiffror och minskat sponsorstöd. Men klubben har varit stark och lyckats med att vända den negativa trenden. Säsongen 2011/12 hade de tagit sig tillbaka till toppen och spelade åter igen i Premier League.

Southampton är alltså inget av de allra bästa lagen i världen. Men trots det så är de bra, och spelar utan tvivel fotboll på den allra högsta nivån. De är viljestarka, och trots att de inte är favoriter i Premier League kan de skrälla till och ta segrar även mot något av de allra starkaste lagen. Så att köpa Southampton biljetter är verkligen ingen dålig investering. Det kommer att bli en upplevelse för livet!