Premier League

Som du säkert vet är Premier League toppligan i England och landets huvudsakliga fotbollsturnering. I den spelar några av världens mest populära fotbollsklubbar, så som Manchester City, Chelsea, Manchester United och Tottenham. Ligan fungerar som ett företag, där alla medlemsklubbar agerar som delägare.

Den största ligan i England består av 72 klubbar och hette tidigare The Football League, men går nu under det mer specifika namnet English Football League (EFL). Från att den först startades under 1800-talet fram till 1992 var alla klubbar med i EFL, men sedan bröt sig de 22 toppklubbarna loss för att bilda Premier League.

Detta på grund av att den Engelska fotbollen höll på att gå under; arenor föll i bitar, huliganismen var vidspridd och många toppspelare flydde till Italien eller Spanien för att spela. Planen lyckades med otrolig framgång. Idag består Premier League istället av 20 klubbar och använder ett system av uppflyttning / nedflyttning tillsammans med EFL, så de tre lägst rankade lagen i varje säsong ersätts av topplagen från EFL.

Boka fotbollsbiljetter till Premier League om du vill se dina favoritlag spela på hemmaplan!

Hull City biljetter

Hull City är äntligen tillbaka i det tuffaste sällskapet efter att ha lyckats knipa en andraplats i engelska division 1 under säsongen 2012/13. Det traditionsrika laget såg länge ut att måsta spela playoff för att kunna avancera till Premier League, men med seger i sista serierundan så hade de säkrat en plats inför säsongen 13/14.

Cardiff biljetter

Den Walesiska klubben Cardiff har aldrig tidigare spelat en match i Premier League – Men under säsongen 2013/14 ska de göra det för första gången! ”The Bluebirds”, som de kallas, är en väldigt gammal klubb som har tagit relativt få troféer. Men nu ska de alltså mäta sig mot flera av världens allra bästa lag i Englands tuffaste liga.

West Ham biljetter

West Ham United från östra London är en traditionsrik klubb, mycket kända för att ha format flera av dagens stjärnspelare som unga. Laget kallas också för ”The Hammers” och de spelar sina hemmamatcher på Boleyn Ground i Upton Park. Där har det blivit få pokaler i modern tid, även om klubben var väldigt nära att bärga FA-cup trofén under säsongen 2005/06, men de förlorade finalen mot Liverpool. Laget har ändå hållit sig stabila i Premier League de sista åtta åren.

Sunderland biljetter

”The Black Cats” från norra England är en gammal storklubb, men som inte lyckats ta sig ändå till toppen i den tuffaste ligan sedan år 1937. Klubben har de senaste åren kämpat på nedre halvan av tabellen, med de kan i alla fall skryta med att ha de mest högljudda supportrarna i ligan.

Norwich biljetter

Den traditionsrika fotbollsklubben Norwich City Football Club blev grundad år 1902 och håller till i den östliga delen av England. ”The Canaries”, som de kallas, har aldrig klarat att markera sig som ett av de bästa lagen, men de har en tredjeplats i Premier League som bäst. Det var säsongen 1992/93, och de har sedan dess hållit sig på den nedre delen av tabellen, då de inte har blivit nedflyttade.

Manchester City biljetter

Manchester City är en engelsk storklubb som de senaste åren verkligen vaknat till liv, mycket tack vare de stora pengainvesteringarna som har blivit gjorda i klubben. Under smeknamnet ”The Sky Blues” spelar de sina hemmamatcher på ”Etihad Stadium”. Då de lyckades bärga FA-cup trofén år 2011 var det hela 35 år sedan klubben sist hade vunnit något, och det visade sig fort att det stora investeringarna som shejkarna från Saudi-Arabien hade gjort, skulle löna sig.