Capital One Cup

Capital One Cup, bedre kjent som den engelske Ligacupen, er en av de store cup-turneringene i det engelske ligasystemet. Grunnen til at den historiske turneringen nå heter Capital One Cup er av sponsorårsaker, men både på norsk og i England omtales turneringen fortsatt som Ligacupen. Turneringen spilles samtidig som ligasystemet i England, og går altså fra august til mai. Den første utgaven av Ligacupen ble spilt i 1960, og følgelig er den mer meriterte FA Cupen av mer betydning hos både supportere og klubber flest.

Om Capital One Cup

Der FA Cup-en har over 700 deltakerlag fra nærmest alle divisjonssystemene i England, så er Ligacupen begrenset til 92 klubber. Det er 20 klubber fra Premier League, og 72 klubber fra de nest øverste divisjonene. Turneringen er med andre ord langt mindre tidkrevende, og i Capital One Cup spilles semifinalene over to kamper. Selv om Capital One Cup ikke veier like tungt blant de store klubbene, så har man en aldri så liten gulrot i at vinneren av turneringen automatisk blir kvalifisert til gruppespillet i Europa-ligaen.

Ofte ser man at de store klubbene i England setter sine unge spillere på prøve i Capital One Cup. Skal du kjøpe Capital One Cup billetter for å se favorittlaget ditt i en tidlig runde av turneringen, så må du altså være forberedt på at mange av de store spillerne kan sitte på tribunen. Uansett er det alltid spennende med engelsk fotball, og spesielt når det blir i cup-format der det er vinn eller forsvinn, så kan du regne med at begge lag går inn med en innsats som er høyere enn hva man forventer i en vanlig seriekamp.

Kjøpe Capital One Cup billetter

Billetter til Capital One Cup legges ut i forkant av hver kamp, og du kan naturligvis kjøpe Capital One Cup billetter gjennom våre nettsider. Billettene reservers gjerne for hjemmesupportere, så skal du se favorittlaget ditt i aksjon på bortebane er du avhengig av å bestille billetter i god tid. Det er mindre pågang om billetter til Capital One Cup enn hva det er til storkamper i Premier League eller FA Cup.

Mestvinnende lag i Capital One Cup

Siden oppstarten i 1960 har hele 23 forskjellige klubber vunnet den engelske ligacupen. Liverpool har desidert flest trofeer fra Capital One Cup med sine 8, mens Aston Villa og Chelsea deler andreplassen med fem trofeer hver. Sistnevnte vant for øvrig ligacupen så sent som i 2014/15-sesongen, da de oppnådde «The Double» ved å også vinne Premier League. Blant de større sensasjonene i Capital One Cup, så vant Swansea hele turneringen i 2013, i en stor suksess for klubben som endte på niendeplass i ligaen samme år. Dette var noe spesielt ettersom dette var deres første sesong i toppdivisjonen på mange år.