Cardiff biljetter

Cardiff flyttade till sin nuvarande hemmastadion Cardiff City Stadium år 2009. Nu ska storlag så som Manchester United och Chelsea komma på besök, och då bör du ha skaffat dig Cardiff biljetter. Laget slutade på en god förstaplats under mästerskapet föregående säsong, och de har en stor stab full av spelsugna spelare som garanterat vill sätta pris på att få visa upp sig under Premier League. Även om laget knappast spås någon topplacering kommer det helt klart bli brännheta uppgörelser med laget som har ”Fire and Passion” som sitt ledord.

Cardiff på City Stadium

Fotbollsklubben flyttade till sin nuvarande stadion efter att ha tillbringat många år på Ninian Park. Nu finns det plats för 26 828 åskådare på stadion i Wales-byn. Trots att Cardiff hela tiden kämpat för att rycka upp sig under säsongen 2012/13 var inte publikintresset lika stort som de kanske hade hoppats på. Laget hade i snitt 22 999 åskådare på sina hemmamatcher, något som lika gärna kunde varit de femte bästa publiksiffrorna i den Engelska 1:a divisionen under den säsongen.

Om du ser till att säkra dig billiga Cardiff biljetter så kan det vara en unik chans att få se ditt favoritlag i aktion, eftersom att alla stora lag ska spela på Cardiff City Stadium under säsongen. Det är alltså en väldigt unik chans till att få besöka en intim stadion och hälsa på lokabefolkningen, samtidigt som du får se stora stjärnor spela mot lite mer okända namn.

Cardiff kan, trots deras låga nivå av erfarenhet från spel i någon högre liga, bjuda på otroligt snabbt och vasst spel som kommer att fascinera även den allra mest inbitne fotbollsfantasten. Så det finns inte någon chans att den som köper Cardiff biljetter kommer att ångra sig. Det kan bli en fotbollsupplevelse utöver det vanliga. Något som man kommer att minnas en lång tid framöver.

Cardiff idag

Faktiskt så är Cardiffs inträde i Premier League under säsongen 2013/14 det första på hela 51 år – de har alltså lång erfarenhet av spel i lägre divisioner. Sedan den kinesiska Vincent Tan köpte upp laget och tog kontroll över det för några år sedan så har dräktfärgen ändrats (de spelar nu i blå dräkter), loggan har blivit förändrad och det spekuleras till och med om namnet kommer att ändra till ”Cardiff Dragons”. Kanske har förändringarna gett resultat, för nu vill laget verkligen slå sig in i den tuffa konkurrensen i Premier League.

Klubben har en väldigt solid stam bestående av skotska och engelska spelare, men de har också nyligen fått tillbaka den väldigt solida toppspelaren Craig Bellamy. Han kommer från staden Cardiff och ser ut att avsluta sin karriär spelandes för laget. Det kommer att bli otroligt spännande att se vad tränaren Malky Mackay kan få ut av laget, så nu gäller det bara att säkra sig några bra Cardiff biljetter.