Europa League

Europa League är den näst största turneringen för klubblag i Europa och grundades år 1955. Den blev stor under säsongen 1971/72 då den togs över av UEFA. I början kallades cupen för Mässcupen, men bytte namn till Uefacupen då UEFA tog över. Säsongen 2009/10 så byttes namnet till det slutgiltiga UEFA Europa League.

Det är Italien som skördat allra mest framgång under åren, och de har hela nio vinster, och totalt har de varit i final hela femton gånger. Engelska och Spanska lag har också skördat stor framgång i Europa League under åren.

Europa League är för övrigt den enda av de större cuperna i Europa som har vunnits av ett svenskt lag. Den bedriften stod IFK Göteborg för som vann turneringen säsongen 1981/82 – och kanske mest imponerande var att de dessutom lyckades med att upprepa bedriften fem år senare under säsongen 1986/87. Att hoppas att något svenskt lag kommer att vinna igen inom den närmsta framtiden är nog verkligen att hoppas på för mycket. Men om några år så kanske även de svenska klubblagen lyckats utmana lite av det europeiska motståndet – så ingenting är omöjligt.

Det finns många lag som garanterat kommer att ge allt för att få ta hem segern i Europa League detta år, och det garanterar dig att matcherna kommer att bjuda på spänning och fart ända tills slutet. För den som är intresserad av fotboll så kan Europa League biljetter verkligen ge en upplevelse som slår det mesta.

Ta chansen och köp billiga Europa League biljetter genom att följa någon av våra länkar. Du kan själv välja om du vill boka endast matchbiljetter eller om du vill boka en komplett paketresa där även hotell och flygresa är inkluderat.

Upplev stämningen på en Europa League match

Köper du Europa League biljetter så kommer du garanterat att få en trevlig resa – fylld av fotbollsspel på den allra högsta nivån. För en riktig fotbollsfantast är det verkligen ett nöje att få se några av Europas vassaste fotbollslag göra upp i riktigt svettiga matcher som normalt bjuder på riktigt snygga mål och vassa passningar. Kanske kan du till och med ha turen att få vara med när det skrivs fotbollshistoria.

Oavsett om du väljer att se finalen eller någon av de andra matcherna så kommer Europa League biljetter att ge dig en fotbollsupplevelse utöver det vanliga.